Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływająca się w ustach, delikatna i aromatyczna karkówka z rozgotowaną cebulką i papryką. Obiad idealny z dodatkiem kaszy gryczanej.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 941
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4742
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3241
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 941
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4742
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3241
Składniki
Karkówkę kroimy na 1 cm plastry. Doprawiamy przyprawą do karkówki i przyprawą do mięsa. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie każdy plaster obtaczamy w mące i przesmażamy na rumiano na rozgrzanej patelni. W osobnym garnku przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę. Gdy warzywa zmiękną układamy na nich mięso. Na patelnię po smażeniu karkówki wlewamy wodę, zagotowujemy. Dodajemy keczup, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy: lubczyk, czosnek, ostrą paprykę. Zalewę przelewamy do garnka na mięso. Dokładamy kostkę rosołową i świeżo posiekana natkę pietruszki. Całość delikatnie mieszamy. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy płyn nam wyparuje możemy mięso podlać odrobiną wody. Podajemy z ugotowana kaszą gryczaną.