Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie mięsko na rodzinny obiad. Mięso jest bardzo smaczne, kruche, a sos pikantny pomidorowo-paprykowy z ogórkiem małosolnym.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Kotlety z karkówki posmarować miksturą z musztardy i majonezu. Pozostawić w lodówce około 2 godziny. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Na patelnię przełożyć mięso i kilka minut dusić z cebulą. Dodać pokrojone pomidory bez skórki lub pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dodać papryki pokrojone w kostkę, a wcześniej pozbawione gniazd nasiennych. Dodać gorącej, przegotowanej wody szklankę lub więcej, zależnie od potrzeby. Patelnię przykryć i dusić mięso ok. 40 - 50 min. Obrócić mięso, pomieszać od czasu do czasu. Dodać ogórki małosolne pokrojone w kostkę oraz zioła prowansalskie, cukier, słodką paprykę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Całość dusić jeszcze 10 - 15 min na wolnym ogniu. Podać z ziemniakami albo z makaronem lub z kaszą. Smacznego.