Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie mięsko na rodzinny obiad. Mięso jest bardzo smaczne, kruche, a sos pikantny pomidorowo-paprykowy z ogórkiem małosolnym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 482
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 482
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Składniki
Kotlety z karkówki posmarować miksturą z musztardy i majonezu. Pozostawić w lodówce około 2 godziny. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Na patelnię przełożyć mięso i kilka minut dusić z cebulą. Dodać pokrojone pomidory bez skórki lub pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dodać papryki pokrojone w kostkę, a wcześniej pozbawione gniazd nasiennych. Dodać gorącej, przegotowanej wody szklankę lub więcej, zależnie od potrzeby. Patelnię przykryć i dusić mięso ok. 40 - 50 min. Obrócić mięso, pomieszać od czasu do czasu. Dodać ogórki małosolne pokrojone w kostkę oraz zioła prowansalskie, cukier, słodką paprykę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Całość dusić jeszcze 10 - 15 min na wolnym ogniu. Podać z ziemniakami albo z makaronem lub z kaszą. Smacznego.