Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka "po cygańsku" to "prawie" gulasz przygotowywany w piekarniku. Składniki możemy przygotować kilka godzin wcześniej /dzięki czemu mięso dobrze "przejdzie" przyprawami/ a 1,5 godz. przed obiadem wstawiamy tylko do piekarnika i czekamy:) Prosto, szybko, smacznie i treściwie:)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 394
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15076
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 394
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15076
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1825
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce - jeśli kminek, gorczycę, jałowiec mamy w całości możemy je rozetrzeć/ rozbić w moździerzu. Karkówkę kroimy w kostkę średniej wielkości /ok. 2-3 cm x 2-3 cm/. Cebulę i paprykę kroimy także w większą kostkę i dodajemy do mięsa. Wsypujemy przygotowane przyprawy i dokładnie mieszamy rękoma. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godz. - najlepiej przygotować wieczorem i wstawić do piekarnika 1,5 godz przed obiadem. Naczynie z mięsem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy pod przykryciem ok. 100 min. Tak przygotowaną karkówkę możemy podawać dodatkami z ziemniaków: gotowanymi ziemniakami, piure ziemniaczanym, kluskami śląskimi. A do tego ogóreczek kiszony:)