Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka "po cygańsku" to "prawie" gulasz przygotowywany w piekarniku. Składniki możemy przygotować kilka godzin wcześniej /dzięki czemu mięso dobrze "przejdzie" przyprawami/ a 1,5 godz. przed obiadem wstawiamy tylko do piekarnika i czekamy:) Prosto, szybko, smacznie i treściwie:)
Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce - jeśli kminek, gorczycę, jałowiec mamy w całości możemy je rozetrzeć/ rozbić w moździerzu.
Karkówkę kroimy w kostkę średniej wielkości /ok. 2-3 cm x 2-3 cm/. Cebulę i paprykę kroimy także w większą kostkę i dodajemy do mięsa. Wsypujemy przygotowane przyprawy i dokładnie mieszamy rękoma. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godz. - najlepiej przygotować wieczorem i wstawić do piekarnika 1,5 godz przed obiadem.
Naczynie z mięsem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy pod przykryciem ok. 100 min.
Tak przygotowaną karkówkę możemy podawać dodatkami z ziemniaków: gotowanymi ziemniakami, piure ziemniaczanym, kluskami śląskimi. A do tego ogóreczek kiszony:)
Cukinia po cygańsku powstała jako namiastka moich ulubionych ogórków po cygań...
Odsłon: 339
Ciasto Krówka składa się z dwóch placków miodowych,masy budyniowej,masy krówk...
Odsłon: 8278
Tarta na kruchym, żytnim cieście z pysznymi dodatkami. Sprawdzi się na konkre...
Odsłon: 535
Delikatne pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
Odsłon: 3106
Ciasto Krówka składa się z dwóch placków miodowych,masy budyniowej,masy krówk...
Odsłon: 8278
Tarta na kruchym, żytnim cieście z pysznymi dodatkami. Sprawdzi się na konkre...
Odsłon: 535
Delikatne pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
Odsłon: 3106
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce - jeśli kminek, gorczycę, jałowiec mamy w całości możemy je rozetrzeć/ rozbić w moździerzu. Karkówkę kroimy w kostkę średniej wielkości /ok. 2-3 cm x 2-3 cm/. Cebulę i paprykę kroimy także w większą kostkę i dodajemy do mięsa. Wsypujemy przygotowane przyprawy i dokładnie mieszamy rękoma. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godz. - najlepiej przygotować wieczorem i wstawić do piekarnika 1,5 godz przed obiadem. Naczynie z mięsem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy pod przykryciem ok. 100 min. Tak przygotowaną karkówkę możemy podawać dodatkami z ziemniaków: gotowanymi ziemniakami, piure ziemniaczanym, kluskami śląskimi. A do tego ogóreczek kiszony:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Dania główne
Krokiety w waflu
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 29
Bigos z młodej kapusty
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 59