Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka "po cygańsku" to "prawie" gulasz przygotowywany w piekarniku. Składniki możemy przygotować kilka godzin wcześniej /dzięki czemu mięso dobrze "przejdzie" przyprawami/ a 1,5 godz. przed obiadem wstawiamy tylko do piekarnika i czekamy:) Prosto, szybko, smacznie i treściwie:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1051
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5608
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18027
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1051
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5608
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18027
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce - jeśli kminek, gorczycę, jałowiec mamy w całości możemy je rozetrzeć/ rozbić w moździerzu. Karkówkę kroimy w kostkę średniej wielkości /ok. 2-3 cm x 2-3 cm/. Cebulę i paprykę kroimy także w większą kostkę i dodajemy do mięsa. Wsypujemy przygotowane przyprawy i dokładnie mieszamy rękoma. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godz. - najlepiej przygotować wieczorem i wstawić do piekarnika 1,5 godz przed obiadem. Naczynie z mięsem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy pod przykryciem ok. 100 min. Tak przygotowaną karkówkę możemy podawać dodatkami z ziemniaków: gotowanymi ziemniakami, piure ziemniaczanym, kluskami śląskimi. A do tego ogóreczek kiszony:)