Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po meksykańsku to danie, któremu wyjątkowy smak i aromat nadaje ostra marynata. Wykorzystaj ją także do podkręcenia smaku warzyw!
Mega prosty a zarazem przepyszny przepis na mięsiwko ze słoika!!!
Odsłon: 5553
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 636
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 501
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 219
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 387
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3680
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4016
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 501
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 219
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 387
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3680
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4016
Składniki
Połącz wszystkie składniki marynaty. Opłucz mięso i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj je dokładnie mniej więcej połową marynaty, owiń folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki. Obierz warzywa korzeniowe i pokrój na mniejsze kawałki. Podgotuj przez kilka minut na parze. Umyj paprykę, usuń z niej gniazdo nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wymieszaj tak przygotowane warzywa z drugą częścią marynaty (możesz je dodatkowo posolić) i odstaw na około godzinę.
W międzyczasie obsmaż krótko karkówkę na niewielkiej ilości oleju – tak, by zarumieniła się z każdej ze stron.
Wyłóż dno dość dużego naczynia żaroodpornego folią aluminiową. Ułóż na niej karkówkę. Wstaw na środkowy poziom piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz, co pewien czas polewając sosem zbierającym się na dnie naczynia. Po 45 minutach przewróć karkówkę na drugą stronę i zbierz pozostały sos do osobnego naczynia. Dookoła mięsa rozsyp zamarynowane warzywa. Wstaw do piekarnika na kolejnych 45 minut, nadal polewając mięso sosem. Przed konsumpcją pokrój upieczoną karkówkę w plastry. Podawaj z porcją upieczonych warzyw.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placek pastucha
Dania główne
Omlet specjalny z ziołami
Dania główne
Makaron udon z wołowiną po azjatycku
Dania główne
Karkówka z piekarnika
Placek pastucha
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4016
Omlet specjalny z ziołami
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 219