Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na niedzielny obiad, szukasz prostego , pysznego przepisu, oto przepis dla Ciebie. Mięciutkie mięso z karkówki w aromatycznym sosie z pieczarkami.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7659
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2677
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71172
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7659
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2677
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71172
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, doprawiam przyprawą do gulaszu oraz solą, układam w woreczku do pieczenia. Woreczek z mięsem przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C. Mięso po upieczeniu kroję w plastry i przekładam do naczynia.
2. Cebule obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebul dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Sosy myśliwskie oraz zupę cebulową mieszam z jedną szklanką wody, następnie wlewam do grzybów, chwilkę gotuję.
4. Sos z grzybami wykładam na mięso. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego.