Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowana karkówka nadaje się idealnie na grilla lub po prostu tradycyjny obiad. Mięso możemy zamarynować wcześniej.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1837
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5421
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1837
Składniki
Mięso karkówki kroimy na plasterki. Jogurt mieszamy z musztardą ( dijon lub może też być chrzanowa lub rosyjska), solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Cebulę kroimy w piórka. Mięso, cebulę mieszamy z jogurtową marynatą. Tak przygotowane mięso grillujemy na złoty kolor z obu stron lub wrzucamy do piekarnika. W piekarniku Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Karkówka gotowa do zajadania. Tak przygotowane mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.