Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
    Przepis bierze udział w konkursie
 
            Tak przygotowana karkówka nadaje się idealnie na grilla lub po prostu tradycyjny obiad. Mięso możemy zamarynować wcześniej.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54252
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 567
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5647
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54252
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 567
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5647
 
         
         
                Składniki
Mięso karkówki kroimy na plasterki. Jogurt mieszamy z musztardą ( dijon lub może też być chrzanowa lub rosyjska), solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Cebulę kroimy w piórka. Mięso, cebulę mieszamy z jogurtową marynatą. Tak przygotowane mięso grillujemy na złoty kolor z obu stron lub wrzucamy do piekarnika. W piekarniku Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Karkówka gotowa do zajadania. Tak przygotowane mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.