Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowana karkówka nadaje się idealnie na grilla lub po prostu tradycyjny obiad. Mięso możemy zamarynować wcześniej.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2396
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421584
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2114
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2396
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421584
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2114
Składniki
Mięso karkówki kroimy na plasterki. Jogurt mieszamy z musztardą ( dijon lub może też być chrzanowa lub rosyjska), solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Cebulę kroimy w piórka. Mięso, cebulę mieszamy z jogurtową marynatą. Tak przygotowane mięso grillujemy na złoty kolor z obu stron lub wrzucamy do piekarnika. W piekarniku Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Karkówka gotowa do zajadania. Tak przygotowane mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.