Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowana karkówka nadaje się idealnie na grilla lub po prostu tradycyjny obiad. Mięso możemy zamarynować wcześniej.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18694
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 686
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 349
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18694
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 686
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 349
Składniki
Mięso karkówki kroimy na plasterki. Jogurt mieszamy z musztardą ( dijon lub może też być chrzanowa lub rosyjska), solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Cebulę kroimy w piórka. Mięso, cebulę mieszamy z jogurtową marynatą. Tak przygotowane mięso grillujemy na złoty kolor z obu stron lub wrzucamy do piekarnika. W piekarniku Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Karkówka gotowa do zajadania. Tak przygotowane mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.