Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka duszona w garnku próżniowym z warzywami i śmietanką kremową 30% (może być zastosowany także zwykły garnek).
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3829
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 692
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8810
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3829
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 692
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8810
Składniki
1. Dzień przed przygotowaniem dania zamarynowałam plastry karkówki w przyprawach z dodatkiem ząbków czosnku skrojonych w cienkie talarki i dodatkiem łyżki oleju. 2. Do garnka wlewamy wodę ok 200ml , dodaje liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego łyżkę bulionu drobiowego (gotowego np. Winiary) 3.Na patelni przesmażam plastry karkówki (po minucie na każdej stronie) - dodaje do garnka . 4. na patelni przesmażam cebulkę pokrojona w kostkę i marchewki skrojone w talarki po czym dodaje do garnka. 5. Pieczarki skrojone w plastry przesmażam na masełku i także dodaje do garnka. 6. wszystkie składniki duszone są w garnku na małym ogniu ok 40 min po czym dodaje śmietankę 30 % i ponownie duszę ok 20 min. 7. Danie podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego