Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno chrzanowy smak. Fajne...
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31292
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31292
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Karkówkę delikatnie rozbiłem i przyprawiłem papryką, solą, pieprzem i ziołąmi prowansalskimi. Zostawiłem na chwilę, w tym czasie obrałem cebulę i posiekałem. Marchewkę obrałem i pokroiłem na kilka kawałków. Mięso podsmażyłem na rumiano z cebulką. Podlałem wodą dorzuciłem listek laurowy, ziele angielskie i marchewkę. Dusiłem do miękkości mięsa.
Do słoika wrzuciłem łyżkę mąki z wodą i chrzanem oraz śmietaną i potrząsałem słoikiem aż wszystko dokładnie się wymieszało. Wlałem do sosu, wrzuciłem garść natki z pietruszki i gotowe.