Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno chrzanowy smak. Fajne...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Karkówkę delikatnie rozbiłem i przyprawiłem papryką, solą, pieprzem i ziołąmi prowansalskimi. Zostawiłem na chwilę, w tym czasie obrałem cebulę i posiekałem. Marchewkę obrałem i pokroiłem na kilka kawałków. Mięso podsmażyłem na rumiano z cebulką. Podlałem wodą dorzuciłem listek laurowy, ziele angielskie i marchewkę. Dusiłem do miękkości mięsa.
Do słoika wrzuciłem łyżkę mąki z wodą i chrzanem oraz śmietaną i potrząsałem słoikiem aż wszystko dokładnie się wymieszało. Wlałem do sosu, wrzuciłem garść natki z pietruszki i gotowe.