Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno chrzanowy smak. Fajne...
Bardzo proste ciasto z owocami, pierwszy w naszym życiu udany wypiek. Przepis...
Odsłon: 409
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 104
Ten makaron cannelloni zachwyca kremową konsystencją i głębokim smakiem. Deli...
Odsłon: 828
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 2489
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Odsłon: 515
Bardzo proste ciasto z owocami, pierwszy w naszym życiu udany wypiek. Przepis...
Odsłon: 409
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 104
Ten makaron cannelloni zachwyca kremową konsystencją i głębokim smakiem. Deli...
Odsłon: 828
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 2489
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Odsłon: 515
Składniki
Karkówkę delikatnie rozbiłem i przyprawiłem papryką, solą, pieprzem i ziołąmi prowansalskimi. Zostawiłem na chwilę, w tym czasie obrałem cebulę i posiekałem. Marchewkę obrałem i pokroiłem na kilka kawałków. Mięso podsmażyłem na rumiano z cebulką. Podlałem wodą dorzuciłem listek laurowy, ziele angielskie i marchewkę. Dusiłem do miękkości mięsa.
Do słoika wrzuciłem łyżkę mąki z wodą i chrzanem oraz śmietaną i potrząsałem słoikiem aż wszystko dokładnie się wymieszało. Wlałem do sosu, wrzuciłem garść natki z pietruszki i gotowe.