Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w sosie pieczarkowym

Karkówka w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 127

Dodano:

Odsłon: 266

Pyszny obiad.

Składniki

  • 400 g pieczarek
  • 0.5 kg karkówki
  • śmietana 30 %
  • Sól ,pieprz
  • Masło
  • Cebula
  • Przyprawa do mięs
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karkówka w sosie pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Karkówkę doprawiamy Przyprawą do mięs i obsmażamy na brązowy kolor. Przekładamy do garnka i zalewamy gorąca wodą przegotowaną. dusimy do miękkości. Pieczarki smażymy na maśle dodajemy cebule i czekamy aż odparują doprawiamy do smaku wlewamy śmietanę i czekamy jak sos się zagęści.Podajemy z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń