Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Składniki
karkówkę pokroić w plastry,zbić tłuczkiem,każdy plaster posypać solą,pieprzem i majerankiem
płaty mięsa otoczyć w mące i kłaść na rozgrzany olej,smażyć na rumiano,i przełożyć do garnka,wlać dwie szklanki wody,dodać przyprawy i pokrojoną marchewke,dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa
do miseczki włożyć chrzan,łyżkę maki,śmiętanę dodac wody i dokładnie wymieszać
tak przygotowany sos wlać powoli do garnka,wymieszać chwilę pogotować i mozna podawać np z ziemniakami
ja karkówke podałam z chlebem,na talerzu położyc dwie kromki chleba,na to plastry karkówki,całość polać sosem i gotowe