Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne jest takie mięso, soczyste, pachnące. Doskonale pasuje na rodzinny obiad. Zapach korzennej przyprawy, to zapach Świąt Bożego Narodzenia, ale nie tylko.
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1387
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 853
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1387
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 853
Składniki
Mięso dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć mieszanką słodkiej papryki czerwonej, przyprawy korzennej i czosnku. Pozostawić w lodówce na 15 min. Na dno naczynia żaroodpornego nasypać warstwę soli grubości ok 1,5 cm. Ładnie ułożyć mięso w naczyniu i obsypać grubo solą. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz. Mięso wyjąć z naczynia usuwając skorupkę soli. Sól sama odpada. ( Ja zostawiłam dla celów pokazowych) Mięso doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Smacznego.