Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne jest takie mięso, soczyste, pachnące. Doskonale pasuje na rodzinny obiad. Zapach korzennej przyprawy, to zapach Świąt Bożego Narodzenia, ale nie tylko.
Mięso dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć mieszanką słodkiej papryki czerwonej, przyprawy korzennej i czosnku. Pozostawić w lodówce na 15 min.
Na dno naczynia żaroodpornego nasypać warstwę soli grubości ok 1,5 cm. Ładnie ułożyć mięso w naczyniu i obsypać grubo solą. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz. Mięso wyjąć z naczynia usuwając skorupkę soli. Sól sama odpada. ( Ja zostawiłam dla celów pokazowych)
Mięso doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego.
W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobó...
Odsłon: 2449
DOMOWY CUKIER WANILIOWY: Wszystko co domowe, to najlepsze. Z tym cukrem jest...
Odsłon: 136
Szybkie i smaczne ciasteczka idealne na każdą okazję jak również na ciepłe dn...
Odsłon: 283
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 25
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249772
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 25
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249772
Składniki
Mięso dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć mieszanką słodkiej papryki czerwonej, przyprawy korzennej i czosnku. Pozostawić w lodówce na 15 min. Na dno naczynia żaroodpornego nasypać warstwę soli grubości ok 1,5 cm. Ładnie ułożyć mięso w naczyniu i obsypać grubo solą. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz. Mięso wyjąć z naczynia usuwając skorupkę soli. Sól sama odpada. ( Ja zostawiłam dla celów pokazowych) Mięso doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 36
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 95