Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne jest takie mięso, soczyste, pachnące. Doskonale pasuje na rodzinny obiad. Zapach korzennej przyprawy, to zapach Świąt Bożego Narodzenia, ale nie tylko.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35695
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1204
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35695
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1204
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
        
        
                Składniki
Mięso dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć mieszanką słodkiej papryki czerwonej, przyprawy korzennej i czosnku. Pozostawić w lodówce na 15 min. Na dno naczynia żaroodpornego nasypać warstwę soli grubości ok 1,5 cm. Ładnie ułożyć mięso w naczyniu i obsypać grubo solą. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz. Mięso wyjąć z naczynia usuwając skorupkę soli. Sól sama odpada. ( Ja zostawiłam dla celów pokazowych) Mięso doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Smacznego.