Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla zapracowanych. Samo się robi.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 739
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5411
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9230
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 126
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 93
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 739
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5411
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9230
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 126
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 93
Składniki
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na kotlety. Rozbić. Z musztardy, gorczycy, oleju i przypraw zrobić marynatę. Posmarować dokładnie mięso. Wstawić do lodówki na ok.15 min. Do naczynia żaroodpornego wsypać dwa woreczki pęczaku z makaronem i suszonym groszkiem. Cebulę pokroić w piórka i wyłożyć na kaszę. Na cebuli ułożyć kotlety. Nalać 750 ml bulionu, albo po prostu wody. Przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na godzinę. Ok. 10 min przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię, żeby mięso ładnie się przyrumieniło. Podawać z ulubioną sałatką. Smacznego.