Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla zapracowanych. Samo się robi.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19371
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1023
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19371
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1023
Składniki
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na kotlety. Rozbić. Z musztardy, gorczycy, oleju i przypraw zrobić marynatę. Posmarować dokładnie mięso. Wstawić do lodówki na ok.15 min. Do naczynia żaroodpornego wsypać dwa woreczki pęczaku z makaronem i suszonym groszkiem. Cebulę pokroić w piórka i wyłożyć na kaszę. Na cebuli ułożyć kotlety. Nalać 750 ml bulionu, albo po prostu wody. Przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na godzinę. Ok. 10 min przed zakończeniem pieczenia zdjąć folię, żeby mięso ładnie się przyrumieniło. Podawać z ulubioną sałatką. Smacznego.