Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny obiad mięsny z warzywami z jednego naczynia żaroodpornego, wystarczy tylko natrzeć przyprawami mięso, krótko obsmażyć , obłożyć surowymi pokrojonymi warzywami i zalać pomidorowym sosem z ketchupem. Po dwóch godzinach gotowe! Trochę niewdzięczne do fotografowania ale całkiem smaczne danie. Mięsożercy będą zachwyceni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1146
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1146
Składniki
Karkówkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym , pokroić na grubsze plastry, obsypać przyprawą do wieprzowiny i solą, obtoczyć w mące pszennej, obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego tak aby plastry lekko nachodziły na siebie. Cebulę białą i czerwoną obrać, pokroić na ćwiartki, ułożyć na mięsie, paprykę umyć pokroić w cienkie paski, pieczarki na połówki , ułożyć wszystko na cebuli .
Sos: Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą w rondelku, doprawić do smaku cukrem, octem winnym oraz papryką słodką, ostrą i solą, dodać pokrojony na cienkie plasterki czosnek, całość wmieszać do uzyskania jednolitego sosu, polać równomiernie warzywa. Naczynie przykryć pokrywą lub folią aluminiową, piec 1,5-2 godziny w 200*c na grzaniu góra dół. W trakcie pieczenia, lekko przemieszać. Podawać z gotowanymi ziemniakami posypane natką pietruszki. Smacznego J