Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczyste i kruchutkie mięso w żurawinowo-jabłkowym sosie , to wyborna propozycja na świąteczny obiad i nie tylko...
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 155
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 440
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2908
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 78
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 149
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 155
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 440
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2908
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 78
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 149
Składniki
Plastry karku posolić i posypać pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłka ze skórką pokroić w cząstki i usunąć gniazda nasienne, a żurawinę opłukać.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
Na dnie naczynia żaroodpornego poukładać równomiernie kawałki masła i przełożyć do niego podsmażone mięso. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać jabłka, podsmażyć , dodać żurawinę, posypać solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowaną mieszanką obłożyć karkówkę.
Karkówkę piec przez 30 minut w 200st.C , a następnie zmniejszyć temperaturę do 185st.C i piec jeszcze 20 minut. Życzę SMACZNEGO!