Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczyste i kruchutkie mięso w żurawinowo-jabłkowym sosie , to wyborna propozycja na świąteczny obiad i nie tylko...
Plastry karku posolić i posypać pieprzem.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłka ze skórką pokroić w cząstki i usunąć gniazda nasienne, a żurawinę opłukać.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
Na dnie naczynia żaroodpornego poukładać równomiernie kawałki masła i przełożyć do niego podsmażone mięso.
Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać jabłka, podsmażyć , dodać żurawinę, posypać solą, pieprzem i majerankiem.
Tak przygotowaną mieszanką obłożyć karkówkę.
Karkówkę piec przez 30 minut w 200st.C , a następnie zmniejszyć temperaturę do 185st.C i piec jeszcze 20 minut.
Życzę SMACZNEGO!
Sernik z musem żurawinowym i orzechami pekan. Żurawina jest bardzo zdrowa i p...
Odsłon: 6867
Karkówka pieczona na soli to sprawdzony od lat klasyk. Nie ma jednak prostsz...
Odsłon: 1182
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 159
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 17
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 82
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 65
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 77
Miało być szybko, pysznie i słodko. Masę czekoladową trzeba przygotować wcześ...
Odsłon: 64
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 159
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 17
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 82
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 65
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 77
Miało być szybko, pysznie i słodko. Masę czekoladową trzeba przygotować wcześ...
Odsłon: 64
Składniki
Plastry karku posolić i posypać pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłka ze skórką pokroić w cząstki i usunąć gniazda nasienne, a żurawinę opłukać.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
Na dnie naczynia żaroodpornego poukładać równomiernie kawałki masła i przełożyć do niego podsmażone mięso. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać jabłka, podsmażyć , dodać żurawinę, posypać solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowaną mieszanką obłożyć karkówkę.
Karkówkę piec przez 30 minut w 200st.C , a następnie zmniejszyć temperaturę do 185st.C i piec jeszcze 20 minut. Życzę SMACZNEGO!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 85
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 77