Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i krucha karkówka, zapiekana z pieczarkami , koncentratem pomidorowym z ketchupem oraz różnymi przyprawami. Przepis prosty, może nie tyle szybki co smaczny lecz nieskomplikowany.
blaszka, nóż, miseczka do wymieszania przypraw,
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15516
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15516
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w pół plastry, a cebulę po obraniu pokroić w kostkę. Koncentrat wyłożyć do miseczki dodać ketchup , oregano, majeranek cukier oraz sól i pieprz do smaku, całość wymieszać do połączenia składników. Karkówkę po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry, przyprawić przyprawą do karkówki , pieprzem i solą. Następnie plastry ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Na każdym rozłożyć porcję pokrojonych surowych pieczarek oraz porcję pokrojonej cebuli. Na wierzch nakładać koncentrat pomidorowy wymieszany z ketchupem oraz przyprawami. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny, a (najlepiej do miękkości mięsa). Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przystawkę .
Pyszna karkówka gotowa do podania.