Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i krucha karkówka, zapiekana z pieczarkami , koncentratem pomidorowym z ketchupem oraz różnymi przyprawami. Przepis prosty, może nie tyle szybki co smaczny lecz nieskomplikowany.
blaszka, nóż, miseczka do wymieszania przypraw,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w pół plastry, a cebulę po obraniu pokroić w kostkę. Koncentrat wyłożyć do miseczki dodać ketchup , oregano, majeranek cukier oraz sól i pieprz do smaku, całość wymieszać do połączenia składników. Karkówkę po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry, przyprawić przyprawą do karkówki , pieprzem i solą. Następnie plastry ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Na każdym rozłożyć porcję pokrojonych surowych pieczarek oraz porcję pokrojonej cebuli. Na wierzch nakładać koncentrat pomidorowy wymieszany z ketchupem oraz przyprawami. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny, a (najlepiej do miękkości mięsa). Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przystawkę .
Pyszna karkówka gotowa do podania.