Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta karkówka ze śliwkami pieczona w rękawie
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10239
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2872
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1979
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 755
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10239
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2872
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1979
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 755
Składniki
Karkówkę nacieramy przyprawami do mięsa i odkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia karkówkę nacinamy co 1,5-2cm uważając żeby nie przeciąć jej do końca.
W każde nacięcie wkładamy 2-3 suszone śliwki.
Karkówkę wkładamy w rękaw do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego 200stopni
Pieczemy 60min, rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 15min
Karkówka wychodzi chrupiąca i soczysta