Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta karkówka ze śliwkami pieczona w rękawie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11546
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12127
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2502
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11546
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12127
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2502
Składniki
Karkówkę nacieramy przyprawami do mięsa i odkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia karkówkę nacinamy co 1,5-2cm uważając żeby nie przeciąć jej do końca.
W każde nacięcie wkładamy 2-3 suszone śliwki.
Karkówkę wkładamy w rękaw do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego 200stopni
Pieczemy 60min, rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 15min
Karkówka wychodzi chrupiąca i soczysta