Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta karkówka ze śliwkami pieczona w rękawie
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 463
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9423
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13445
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2709
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 463
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9423
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13445
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2709
Składniki
Karkówkę nacieramy przyprawami do mięsa i odkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia karkówkę nacinamy co 1,5-2cm uważając żeby nie przeciąć jej do końca.
W każde nacięcie wkładamy 2-3 suszone śliwki.
Karkówkę wkładamy w rękaw do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego 200stopni
Pieczemy 60min, rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 15min
Karkówka wychodzi chrupiąca i soczysta