Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta karkówka ze śliwkami pieczona w rękawie
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1787
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 71
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 155
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1424
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1787
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 71
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 155
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1424
Składniki
Karkówkę nacieramy przyprawami do mięsa i odkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia karkówkę nacinamy co 1,5-2cm uważając żeby nie przeciąć jej do końca.
W każde nacięcie wkładamy 2-3 suszone śliwki.
Karkówkę wkładamy w rękaw do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego 200stopni
Pieczemy 60min, rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 15min
Karkówka wychodzi chrupiąca i soczysta