Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2022
Bardzo smaczna jest taka rybka.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 369
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7254
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 369
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7254
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Karpia oczyścić, pozbawić głowy i przeciąć wzdłuż na dwie części. Oczyścić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posmarować lekko olejem, oprószyć pieprzem i solą. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. Cebulę i pora pokroić w pierścienie. Jabłko przekroić na pół. Brytfannę posmarować lekko olejem i ułożyć ładnie rybę skórką do góry. Dołożyć krążki cebuli i pora oraz jabłko. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 min przed końcem zdjąć folię , żeby ładnie wszystko przypiec. Danie podawać ciepłe. Smacznego.