Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2022
Bardzo smaczna jest taka rybka.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8592
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7104
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4847
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327668
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8592
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7104
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4847
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327668
Składniki
Karpia oczyścić, pozbawić głowy i przeciąć wzdłuż na dwie części. Oczyścić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posmarować lekko olejem, oprószyć pieprzem i solą. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. Cebulę i pora pokroić w pierścienie. Jabłko przekroić na pół. Brytfannę posmarować lekko olejem i ułożyć ładnie rybę skórką do góry. Dołożyć krążki cebuli i pora oraz jabłko. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 min przed końcem zdjąć folię , żeby ładnie wszystko przypiec. Danie podawać ciepłe. Smacznego.