Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2022
Bardzo smaczna jest taka rybka.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 191
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2219
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4452
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 191
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2219
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4452
Składniki
Karpia oczyścić, pozbawić głowy i przeciąć wzdłuż na dwie części. Oczyścić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posmarować lekko olejem, oprószyć pieprzem i solą. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. Cebulę i pora pokroić w pierścienie. Jabłko przekroić na pół. Brytfannę posmarować lekko olejem i ułożyć ładnie rybę skórką do góry. Dołożyć krążki cebuli i pora oraz jabłko. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 min przed końcem zdjąć folię , żeby ładnie wszystko przypiec. Danie podawać ciepłe. Smacznego.