Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2022
Bardzo smaczna jest taka rybka.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 180
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 180
Składniki
Karpia oczyścić, pozbawić głowy i przeciąć wzdłuż na dwie części. Oczyścić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posmarować lekko olejem, oprószyć pieprzem i solą. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. Cebulę i pora pokroić w pierścienie. Jabłko przekroić na pół. Brytfannę posmarować lekko olejem i ułożyć ładnie rybę skórką do góry. Dołożyć krążki cebuli i pora oraz jabłko. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 min przed końcem zdjąć folię , żeby ładnie wszystko przypiec. Danie podawać ciepłe. Smacznego.