Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2022
Bardzo smaczna jest taka rybka.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 520
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 992
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2716
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 520
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 992
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2716
Składniki
Karpia oczyścić, pozbawić głowy i przeciąć wzdłuż na dwie części. Oczyścić, umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posmarować lekko olejem, oprószyć pieprzem i solą. Pozostawić w lodówce na ok 30 min. Cebulę i pora pokroić w pierścienie. Jabłko przekroić na pół. Brytfannę posmarować lekko olejem i ułożyć ładnie rybę skórką do góry. Dołożyć krążki cebuli i pora oraz jabłko. Przykryć folią aluminiową. Pieczenie 170 stopni - 60 min. Na 15 min przed końcem zdjąć folię , żeby ładnie wszystko przypiec. Danie podawać ciepłe. Smacznego.