Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp smażony na klarowanym maśle

Przepis dnia 2018-12-24
Karp smażony na klarowanym maśle

Autor:

Przepisów i artykułów: 852 Ocena: 16331

Dodano:

Odsłon: 4927

Karp klasyczny zawsze się obroni

Składniki

  • 5 dzwonków z karpia 1,5 kg
  • 4 duże cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • mąka
  • bułka tarta
  • masło klarowane
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule pokroiłem w krążki, obłożyłem nimi karpia i wstawiłem do lodówki na noc. Masło rozgrzałem na patelni, karpia oprószyłem solą i pieprzem, obtoczyłem w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyłem na rumiano po kilka minut z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 24 grudnia 2018 No rewelacja,odkryta Ameryka z tym masłem.To tak można smażyć karpia,chyba to oczywiste że powinno się dodać trochę masełka do smażenia.Karp to ryba szlachetna i tak powinna być traktowana.Pzdr. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń