Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to moje ulubione danie Wigilijne
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 78
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 640
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 27
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 174
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 78
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 640
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 27
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 174
Składniki
Niestety nie miałam większej formy na galaretę i musiałam łeb ryby umieścić obok. Ugotowałam warzywa w dwóch litrach wody, razem z zieleniną, i przyprawami i otartą skórką cytryny. Bulion dobrze dosoliłam ryba wchłonie sól. Rybę wypatroszyłam, oskrobałam i wyszorowałam skórę, trzeba wyjąć oczy- żeby bulion nie był gorzki. Uwaga też na żółć, jeśli się wyleje, to lepiej odciąć kawałek ryby, z którym się stykała. Rybę włożyłam do bulionu i na bardzo małym ogniu gotowałam ją 30- 35 minut. Rybę przełożyłam do półmiska, udekorowałam groszkiem, cytryną, kukurydzą i plastrami ugotowanej marchwi. Bulion przecedziłam i rozpuściłam w nim żelatynę- 3 łyżeczki na każde pół litra bulionu. A teraz rybę trzeba zalać i poczekać aż stężeje. Nadmiar bulionu można zamrozić i wykorzystać później. Smacznego :)