Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to moje ulubione danie Wigilijne
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1726
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5272
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1773
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1726
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5272
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1773
Składniki
Niestety nie miałam większej formy na galaretę i musiałam łeb ryby umieścić obok. Ugotowałam warzywa w dwóch litrach wody, razem z zieleniną, i przyprawami i otartą skórką cytryny. Bulion dobrze dosoliłam ryba wchłonie sól. Rybę wypatroszyłam, oskrobałam i wyszorowałam skórę, trzeba wyjąć oczy- żeby bulion nie był gorzki. Uwaga też na żółć, jeśli się wyleje, to lepiej odciąć kawałek ryby, z którym się stykała. Rybę włożyłam do bulionu i na bardzo małym ogniu gotowałam ją 30- 35 minut. Rybę przełożyłam do półmiska, udekorowałam groszkiem, cytryną, kukurydzą i plastrami ugotowanej marchwi. Bulion przecedziłam i rozpuściłam w nim żelatynę- 3 łyżeczki na każde pół litra bulionu. A teraz rybę trzeba zalać i poczekać aż stężeje. Nadmiar bulionu można zamrozić i wykorzystać później. Smacznego :)