Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to moje ulubione danie Wigilijne
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 122
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 52
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10560
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 121
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 88
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 172
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 122
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 52
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10560
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 121
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 88
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 172
Składniki
Niestety nie miałam większej formy na galaretę i musiałam łeb ryby umieścić obok. Ugotowałam warzywa w dwóch litrach wody, razem z zieleniną, i przyprawami i otartą skórką cytryny. Bulion dobrze dosoliłam ryba wchłonie sól. Rybę wypatroszyłam, oskrobałam i wyszorowałam skórę, trzeba wyjąć oczy- żeby bulion nie był gorzki. Uwaga też na żółć, jeśli się wyleje, to lepiej odciąć kawałek ryby, z którym się stykała. Rybę włożyłam do bulionu i na bardzo małym ogniu gotowałam ją 30- 35 minut. Rybę przełożyłam do półmiska, udekorowałam groszkiem, cytryną, kukurydzą i plastrami ugotowanej marchwi. Bulion przecedziłam i rozpuściłam w nim żelatynę- 3 łyżeczki na każde pół litra bulionu. A teraz rybę trzeba zalać i poczekać aż stężeje. Nadmiar bulionu można zamrozić i wykorzystać później. Smacznego :)