Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli na twoim wigilijnym stole zagości karp w migdałach, gwarantujemy, że wszyscy twoi bliscy będą zachwyceni. Karp zrobiony w ten sposób zyskuje bardzo ciekawy, głęboki aromat. Przetestuj ten tradycyjny przepis, a z pewnością nie pożałujesz.
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 255
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 2623
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 14442
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 255
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 2623
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 14442
Składniki
Karpia oczyścić z płetw i ogona. Wyciąć ości z części brzusznej. Gotowy filet pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące a na końcu w płatkach migdałów. Usmażyć na oleju na złoto z obydwu stron. Taki karp na pewno wzbudzi zachwyt wszystkich uczestników kolacji wigilijnej!