Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpia smażymy powoli, żeby się nie przypiekł za mocno.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Składniki
Karpia umyć i podzielić na dzwonki. Natrzeć solą, pozostawić na 2 godziny.
Spłukać sól, następnie obłożyć rybę cytryną i wstawić na noc do lodówki.
Usunąć plastry cytryny.
Karpia natrzeć czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) i pieprzem.
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.