Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp na chiński sposób
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30797
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3579
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1094
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30797
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3579
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1094
Składniki
Marynata : połączyłem starty imbir, sos sojowy i wino. Marynatą posmarowałem sprawioną rybę. Marynowałem 25 minut. Po wyjęciu ponacinałem z obu stron w romby. Mąkę przesiałem, wlałem 150 ml wody, zmiksowałem, odstawiłem. W tym czasie oczyściłem i drobno posiekałem czosnek, imbir, dymki i chilli na sos. Rozgrzałem 2 łyżki oleju, włożyłem przygotowane składniki. Smażyłem 2 minuty, zalałem octem. Dodałem bulion wymieszany z mąką kukurydzianą, zagotowałem. Sos doprawiłem solą i pieprzem oraz przyprawą chińską 5 smaków.
Karpia oprószyłem mąką kukurydzianą, zanurzyłem w zmiksowanym cieście, smażyłem na oleju po 8 minut z każdej strony. Podałem na ogrzanym talerzu z ryżem , polałem goracym sosem.