Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp na chiński sposób
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13625
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1561
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6183
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13625
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1561
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6183
Składniki
Marynata : połączyłem starty imbir, sos sojowy i wino. Marynatą posmarowałem sprawioną rybę. Marynowałem 25 minut. Po wyjęciu ponacinałem z obu stron w romby. Mąkę przesiałem, wlałem 150 ml wody, zmiksowałem, odstawiłem. W tym czasie oczyściłem i drobno posiekałem czosnek, imbir, dymki i chilli na sos. Rozgrzałem 2 łyżki oleju, włożyłem przygotowane składniki. Smażyłem 2 minuty, zalałem octem. Dodałem bulion wymieszany z mąką kukurydzianą, zagotowałem. Sos doprawiłem solą i pieprzem oraz przyprawą chińską 5 smaków.
Karpia oprószyłem mąką kukurydzianą, zanurzyłem w zmiksowanym cieście, smażyłem na oleju po 8 minut z każdej strony. Podałem na ogrzanym talerzu z ryżem , polałem goracym sosem.