Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na danie karpia
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1189
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 916
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 501
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1189
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 916
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 501
Składniki
Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię aluminiową. Włożyć na godzinę do lodówki. Pokroić rybę na porcje, panierować w mące. Obsmażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni. Na resztę tłuszczu wlać wino, zagotować, odparować, żeby sos zgęstniał. Porcje ryby ułożyć na ogrzanym półmisku, polać sosem. Na koniec posypać posiekanymi orzechami.