Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja od jakiegoś czasu czuję jesień, zwłaszcza wieczorami. A do takiej atmosfery idealnie pasuje ciepła, aromatyczna ryba i to nie byle jaka ryba. Zapraszam na karpia, którego warto jeść nie tylko w święta. Może też przekona Was to, że jest to sprawdzony przepis mojej Mamy. :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18491
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9508
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18491
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9508
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 344
Składniki
Kawałki karpia dokładnie umyć. Każdy kawałek obficie posypać majerankiem, solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce najlepiej na noc, aby karp dobrze się zamarynował. Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące pszennej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ok. 15-25 min, obracając z każdej strony.
Smacznego :)
:)
:)