Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja od jakiegoś czasu czuję jesień, zwłaszcza wieczorami. A do takiej atmosfery idealnie pasuje ciepła, aromatyczna ryba i to nie byle jaka ryba. Zapraszam na karpia, którego warto jeść nie tylko w święta. Może też przekona Was to, że jest to sprawdzony przepis mojej Mamy. :)
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 101
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 551
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 81
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 101
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 551
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 81
Składniki
Kawałki karpia dokładnie umyć. Każdy kawałek obficie posypać majerankiem, solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce najlepiej na noc, aby karp dobrze się zamarynował. Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące pszennej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ok. 15-25 min, obracając z każdej strony.
Smacznego :)
:)
:)