Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy, ale ja od jakiegoś czasu czuję jesień, zwłaszcza wieczorami. A do takiej atmosfery idealnie pasuje ciepła, aromatyczna ryba i to nie byle jaka ryba. Zapraszam na karpia, którego warto jeść nie tylko w święta. Może też przekona Was to, że jest to sprawdzony przepis mojej Mamy. :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7759
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 257
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 566
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7759
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 257
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 566
Składniki
Kawałki karpia dokładnie umyć. Każdy kawałek obficie posypać majerankiem, solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce najlepiej na noc, aby karp dobrze się zamarynował. Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące pszennej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ok. 15-25 min, obracając z każdej strony.
Smacznego :)
:)
:)