Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naczynie żaroodporne, łyżka stołowa, szklanka, waga kuchenna, ostry nóż, deska do krojenia
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2668
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2969
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2668
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2969
Składniki
Karpia sprawić, podzielić na porcje, umyć i moczyć w mleku około 1 godziny. Z połowy masła i 2 łyżek mąki zrobić zasmażkę , rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem. Zagotować i doprawić śmietaną , chrzanem, sokiem z cytryny i wymieszać dokładnie.
Masłem wysmaruj żaroodporne naczynie, włóż rybę. Resztę masła roztop i polej nim rybę. Wstaw do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec około 30 minut. Jajka obierz, pokrój w kostkę , posyp nimi karpia, zalej przygotowanym wcześniej sosem i zapiec. Gdy na wierzchu zacznie robić się zrumieniona skórka to znak, że potrawa jest gotowa.
Smacznego !