Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię karpia i zawsze szukam nowych przepisów na niego. Tym razem proponuję w śmietanie z cebulką. Dla mnie smaczne połączenie.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 117
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 44
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 37
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 117
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 44
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 37
Składniki
Sprawiłem karpia, pokroiłem na dzwonki. Posoliłem, obłożyłem pokrojoną cebulą. Odstawiłem na 3 godziny. Wyjąłem, obsmażyłem obtoczone w mące, usmażyłem w naczyniu żaroodpornym z obu stron na mocno rozgrzanym klarowanym maśle. Przełożyłem do naczynia żaroodpornego, posypałem posypałem pokrojona w piórka cebulą, zalałem słodką śmietaną. Przykryłem, zapiekałem w piekarniku rozgrzanym wcześniej ( 180 – 200 stopni C ). Przez 30 minut.