Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię karpia i zawsze szukam nowych przepisów na niego. Tym razem proponuję w śmietanie z cebulką. Dla mnie smaczne połączenie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 164
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13329
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3786
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 164
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13329
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3786
Składniki
Sprawiłem karpia, pokroiłem na dzwonki. Posoliłem, obłożyłem pokrojoną cebulą. Odstawiłem na 3 godziny. Wyjąłem, obsmażyłem obtoczone w mące, usmażyłem w naczyniu żaroodpornym z obu stron na mocno rozgrzanym klarowanym maśle. Przełożyłem do naczynia żaroodpornego, posypałem posypałem pokrojona w piórka cebulą, zalałem słodką śmietaną. Przykryłem, zapiekałem w piekarniku rozgrzanym wcześniej ( 180 – 200 stopni C ). Przez 30 minut.