Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię karpia i zawsze szukam nowych przepisów na niego. Tym razem proponuję w śmietanie z cebulką. Dla mnie smaczne połączenie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2119
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5583
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2119
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5583
Składniki
Sprawiłem karpia, pokroiłem na dzwonki. Posoliłem, obłożyłem pokrojoną cebulą. Odstawiłem na 3 godziny. Wyjąłem, obsmażyłem obtoczone w mące, usmażyłem w naczyniu żaroodpornym z obu stron na mocno rozgrzanym klarowanym maśle. Przełożyłem do naczynia żaroodpornego, posypałem posypałem pokrojona w piórka cebulą, zalałem słodką śmietaną. Przykryłem, zapiekałem w piekarniku rozgrzanym wcześniej ( 180 – 200 stopni C ). Przez 30 minut.