Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne, proste danie, które można przygotować wcześniej, a przed podaniem zapiec 15 minut. Pychaa!
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 156
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 77
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 319
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1460
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 156
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 77
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 319
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1460
Składniki
Uwaga! Zanim pokroimy rybę możemy obłożyć ją plasterkami świeżej cebuli i wstawić na noc do lodówki - wówczas pozbędziemy się lekko mulistego smaku.
Rybę kroimy na 8 kawałków. Jeśli to możliwe usuwamy większe ości. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki.
Pieczarki oczyszczamy, podsmażamy na jednej łyżce masła. Oprószamy solą i pieprzem. Ściągamy z patelni.
Rybę osuszamy - ściągamy cebulę - jeśli obkładaliśmy rybę. Każdy kawałek zanurzamy w rozmąconych jajkach oraz mące wymieszanej z papryką i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem. Przed podaniem układamy rybę w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy obsmażone pieczarki, obkładamy wiórkami zimnego masła i zapiekamy 15 min w temp. 180 C.