Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartacze, cepeliny, mama robiła najlepsze nazywane bombami, zawsze były z grzybami, pamiętam nawet bez nadzienia, kraszone stopioną słoniną ze skwarkami. Robię je czasami i przenoszę się w świat z dzieciństwa:)
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13657
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13657
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
1. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, odsączyć przez gazę na sitku, dobrze odcisnąć, soku nie wylewać. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, wymieszać z odciśniętymi ziemniakami, dodać krochmal, który został na dnie soku oraz mąkę ziemniaczaną lekko posolić i wyrobić gładkie ciasto. 2. Mrożone grzyby ugotować, odcedzić, zmielić w maszynce na grubym sitku, dodać posiekaną drobno i zeszkloną cebulę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. 3. Masę ziemniaczaną podzielić na równe części, formować kartacze jak dłoń, nakładać grzyby, zlepiać owalne kluski. Gotować w lekko osolonej wodzie, kilka minut gdy wypłyną i zrobią się pulchne. Polać stopionym boczkiem z cebulką.