Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflak, czyli babka ziemniaczana z wędzonym boczkiem.
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 612
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 612
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy, oraz pokrojony w kostkę boczek. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy masę ziemniaczaną, wierzch obkładamy plasterkami boczku i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Upieczonego kartoflaka podajemy z zimnym jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Kartoflak bardzo smaczny jest podsmażany na drugi dzień. Smacznego !!!