Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflak, czyli babka ziemniaczana z wędzonym boczkiem.
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 13
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 110
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3174
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 13
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 110
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3174
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy, oraz pokrojony w kostkę boczek. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy masę ziemniaczaną, wierzch obkładamy plasterkami boczku i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Upieczonego kartoflaka podajemy z zimnym jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Kartoflak bardzo smaczny jest podsmażany na drugi dzień. Smacznego !!!