Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku. Idealnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno pod warunkiem że się coś ostanie. Polecam każdemu smakoszowi ziemniaków.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 129
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 52
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 129
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 52
Składniki
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Starte ziemniaki odciskamy z nadmiaru wody.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do podsmażanego boczku dodajemy pokrojone w kostkę cebule i lekko podsmażamy.
Podsmażony boczek z cebulką dodajemy do odciśniętych ziemniaków razem z jajkami, śmietaną, pieprzem i solą.
Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę posmarowaną olejem.
Kartoflaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45-60 minut. Smacznego !!!