Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku. Idealnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno pod warunkiem że się coś ostanie. Polecam każdemu smakoszowi ziemniaków.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 538
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 266
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 134
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 685
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 538
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 266
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 134
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 685
Składniki
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Starte ziemniaki odciskamy z nadmiaru wody.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do podsmażanego boczku dodajemy pokrojone w kostkę cebule i lekko podsmażamy.
Podsmażony boczek z cebulką dodajemy do odciśniętych ziemniaków razem z jajkami, śmietaną, pieprzem i solą.
Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę posmarowaną olejem.
Kartoflaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45-60 minut. Smacznego !!!