Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez wielu smakoszy potraw z kartofli, kartoflak kresowy. :) Użyłem dla porównania nie mąki pszennej tylko żytniej Typ-720. Kartoflak wyszedł super. Polecam :)
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, blacha do piekarnika, miska
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 793
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22837
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4958
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 793
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22837
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4958
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, pokrojoną w kostkę cebulę, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, smarujemy olejem, wlewamy ciasto, wkładamy całą parówkę, polewamy wierzch olejem,i wkładamy foremkę do piecyka.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Smacznego !!!