Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez wielu smakoszy potraw z kartofli, kartoflak kresowy. :) Użyłem dla porównania nie mąki pszennej tylko żytniej Typ-720. Kartoflak wyszedł super. Polecam :)
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, blacha do piekarnika, miska
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5756
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9568
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 269
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5756
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9568
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 269
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, pokrojoną w kostkę cebulę, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, smarujemy olejem, wlewamy ciasto, wkładamy całą parówkę, polewamy wierzch olejem,i wkładamy foremkę do piecyka.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Smacznego !!!