Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany przez wielu smakoszy potraw z kartofli, kartoflak kresowy. :) Użyłem dla porównania nie mąki pszennej tylko żytniej Typ-720. Kartoflak wyszedł super. Polecam :)
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, blacha do piekarnika, miska
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 209
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 209
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, pokrojoną w kostkę cebulę, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, smarujemy olejem, wlewamy ciasto, wkładamy całą parówkę, polewamy wierzch olejem,i wkładamy foremkę do piecyka.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Smacznego !!!