Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z Bieszczad od mojej cioci. Kartoflak jest przepyszny.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 767
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1588
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6100
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 767
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1588
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6100
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków, wbić jajko, przyprawić do smaku i wymieszać. Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną masę ziemniaczaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Grzyby opłukać, pokroić razem z obraną cebulą. Zagotować pół szklanki wody z masłem, dodać grzyby z cebulą, kapustę, przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny. Następnie kapustę wyłożyć na upieczony kartoflak, posypać startym serem i zapiec w temperaturze 200 stopni do zrumienienia sera.