Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z Bieszczad od mojej cioci. Kartoflak jest przepyszny.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1901
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5718
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5713
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1901
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5718
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5713
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków, wbić jajko, przyprawić do smaku i wymieszać. Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną masę ziemniaczaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Grzyby opłukać, pokroić razem z obraną cebulą. Zagotować pół szklanki wody z masłem, dodać grzyby z cebulą, kapustę, przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny. Następnie kapustę wyłożyć na upieczony kartoflak, posypać startym serem i zapiec w temperaturze 200 stopni do zrumienienia sera.