Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z Bieszczad od mojej cioci. Kartoflak jest przepyszny.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1025
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1025
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków, wbić jajko, przyprawić do smaku i wymieszać. Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną masę ziemniaczaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Grzyby opłukać, pokroić razem z obraną cebulą. Zagotować pół szklanki wody z masłem, dodać grzyby z cebulą, kapustę, przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny. Następnie kapustę wyłożyć na upieczony kartoflak, posypać startym serem i zapiec w temperaturze 200 stopni do zrumienienia sera.