Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z Bieszczad od mojej cioci. Kartoflak jest przepyszny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 329
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2757
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 893
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14444
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 329
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2757
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 893
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14444
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków, wbić jajko, przyprawić do smaku i wymieszać. Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną masę ziemniaczaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Grzyby opłukać, pokroić razem z obraną cebulą. Zagotować pół szklanki wody z masłem, dodać grzyby z cebulą, kapustę, przyprawić do smaku i gotować przez pół godziny. Następnie kapustę wyłożyć na upieczony kartoflak, posypać startym serem i zapiec w temperaturze 200 stopni do zrumienienia sera.