Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie zastępują KFC :)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 132
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 132
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Kurczaka kroimy w nieduże paski. Przyprawiamy wedle uznania : solą, pieprzem, papryką ostrą, kurkumą, przyprawą do kurczaka. Dolewamy łyżeczkę oliwy i przeciśnięty przez praskę czosnek i jeśli mamy czas marynujemy kurczaka. Płatki kukurydziane wsypujemy do torebki śniadaniowej. Przytrzymujemy na końcu i tłuczkiem kruszymy.
Następnie kurczaka obtaczamy w jajku i w płatkach kukurydzianych i układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Do tego sos majonezowo keczupowy. Smacznego