Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie zastępują KFC :)
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 793
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4503
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 793
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4503
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Kurczaka kroimy w nieduże paski. Przyprawiamy wedle uznania : solą, pieprzem, papryką ostrą, kurkumą, przyprawą do kurczaka. Dolewamy łyżeczkę oliwy i przeciśnięty przez praskę czosnek i jeśli mamy czas marynujemy kurczaka. Płatki kukurydziane wsypujemy do torebki śniadaniowej. Przytrzymujemy na końcu i tłuczkiem kruszymy.
Następnie kurczaka obtaczamy w jajku i w płatkach kukurydzianych i układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Do tego sos majonezowo keczupowy. Smacznego