Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza bulgur z ciecierzycą

Kasza bulgur z ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 275 Ocena: 1348

Dodano:

Odsłon: 87

Wegański obiad.

Składniki

  • Kasza bulgur 100g
  • Pomidory duże 5 szt.
  • Cukinia średniej wielkości 1 szt.
  • Ciecierzyca 1 słoik około 450 g po odsączeniu
  • Cebula duża 1 szt.
  • Olej do smażenia 3 łyżki
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza bulgur z ciecierzycą

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, przekroić wzdłuż na pół, pokroić w półplasterki i smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

  2. Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki o grubości około 5 mm.

  3. Pomidory umyć i pokroić w kostkę.

  4. Do cebuli dodać cukinię i pomidory oraz sól do smaku. Dusić pod przykryciem przez około 5 minut.

  5. Do warzyw dodać kaszę bulgur i często mieszając nadal dusić pod przykryciem przez około 10 minut.

  6. Ciecierzycę odsączyć z zalewy, dodać do kaszy z warzywami i dusić jeszcze przez chwilę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń