Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Składniki
Cebulę obrać, przekroić wzdłuż na pół, pokroić w półplasterki i smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki o grubości około 5 mm.
Pomidory umyć i pokroić w kostkę.
Do cebuli dodać cukinię i pomidory oraz sól do smaku. Dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Do warzyw dodać kaszę bulgur i często mieszając nadal dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Ciecierzycę odsączyć z zalewy, dodać do kaszy z warzywami i dusić jeszcze przez chwilę.