Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima niestety nie chce odpuścić, dlatego dzisiaj proponuję rozgrzewające danie. Zapraszam na przepyszną kaszę bulgur z mnóstwem warzyw. Jest to danie jednogarnkowe, które robi się bardzo szybko co w czasie przedświątecznym jest dużym plusem.
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 59
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 94
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 124
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 99
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 59
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 94
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 124
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 99
Składniki
Cukinie i obie papryki umyć i pokroić w kostkę. Obrany czosnek oraz cebulę zmiksować w malakserze na drobno. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie dodać posolone mięso mielone i smażyć ok. 5 min. Po tym czasie dodać pokrojone warzywa i dalej smażyć. Po chwili dorzucić kaszę bulgur, dokładnie wymieszać, całość zalać pomidorami z puszki i wrzącą wodą (tak aby całość była zalana), doprawić przyprawami i gotować ok. 15 min., co jakiś czas mieszając i w razie potrzeby dolewając wody.
Gotowe danie można zostawić jeszcze na jakiś czas pod przykryciem, aby wszystkie smaki się przegryzły.
Smacznego
:)