Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima niestety nie chce odpuścić, dlatego dzisiaj proponuję rozgrzewające danie. Zapraszam na przepyszną kaszę bulgur z mnóstwem warzyw. Jest to danie jednogarnkowe, które robi się bardzo szybko co w czasie przedświątecznym jest dużym plusem.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1599
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 287
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1599
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 287
Składniki
Cukinie i obie papryki umyć i pokroić w kostkę. Obrany czosnek oraz cebulę zmiksować w malakserze na drobno. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie dodać posolone mięso mielone i smażyć ok. 5 min. Po tym czasie dodać pokrojone warzywa i dalej smażyć. Po chwili dorzucić kaszę bulgur, dokładnie wymieszać, całość zalać pomidorami z puszki i wrzącą wodą (tak aby całość była zalana), doprawić przyprawami i gotować ok. 15 min., co jakiś czas mieszając i w razie potrzeby dolewając wody.
Gotowe danie można zostawić jeszcze na jakiś czas pod przykryciem, aby wszystkie smaki się przegryzły.
Smacznego
:)