Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z kurkami i boczkiem to najprawdopodobniej najpyszniejsza kasza na świecie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku na małym ogniu pod przykryciem.
Kurki umyj, oczyść, małe zostaw w całości, duże pokrój na mniejsze.
Boczek wędzony pokrój w drobną kostkę i wrzuć na suchą patelnię.
Kiedy z boczku wytopi się tłuszcz, dodaj poszatkowane cebule.
Gdy cebula będzie już szklista dodaj kurki.
Posól do smaku i smaż od czasu do czasu mieszając ok. 10 minut.
Wsyp kaszę i całość dobrze zamieszaj.
Posyp siekaną natką pietruszki.