Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z kurkami i boczkiem to najprawdopodobniej najpyszniejsza kasza na świecie.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 89
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 89
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku na małym ogniu pod przykryciem.
Kurki umyj, oczyść, małe zostaw w całości, duże pokrój na mniejsze.
Boczek wędzony pokrój w drobną kostkę i wrzuć na suchą patelnię.
Kiedy z boczku wytopi się tłuszcz, dodaj poszatkowane cebule.
Gdy cebula będzie już szklista dodaj kurki.
Posól do smaku i smaż od czasu do czasu mieszając ok. 10 minut.
Wsyp kaszę i całość dobrze zamieszaj.
Posyp siekaną natką pietruszki.