Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z kurkami i boczkiem to najprawdopodobniej najpyszniejsza kasza na świecie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku na małym ogniu pod przykryciem.
Kurki umyj, oczyść, małe zostaw w całości, duże pokrój na mniejsze.
Boczek wędzony pokrój w drobną kostkę i wrzuć na suchą patelnię.
Kiedy z boczku wytopi się tłuszcz, dodaj poszatkowane cebule.
Gdy cebula będzie już szklista dodaj kurki.
Posól do smaku i smaż od czasu do czasu mieszając ok. 10 minut.
Wsyp kaszę i całość dobrze zamieszaj.
Posyp siekaną natką pietruszki.