Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza jaglana po meksykańsku

Kasza jaglana po meksykańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11224

Dodano:

Odsłon: 1771

Kasza jaglana w roli głównej. :-) Bardzo pasuje do meksykańskich smaków i szczerze polecam ją w takim wydaniu. Dodatkowo jest to pomysł na szybki obiad, produkty z puszki nie wymagają długiej obróbki termicznej.

Składniki

  • 200g kaszy jaglanej
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 duże czerwone cebule
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 średniej wielkości pomidory lub puszka pomidorów krojonych
  • 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki czosnku
  • 1 łyżeczka chilli
  • sól, olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza jaglana po meksykańsku

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.

  2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy do momentu aż się zeszkli. Mięso kroimy, obsypujemy solą, papryką słodką, papryka chilli, oregano i czosnkiem, przekładamy na patelnię. Smażymy do zarumienienia.

  3. Dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz pomidory (w przypadku świeżych obrane i pokrojone). Podsmażamy kilka minut. Dodajemy ugotowaną kaszę, koncentrat. Podsmażamy jeszcze 2-3 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 20 lutego 2018 W moim domu jakoś kasza jaglana nie znalazła amatorów /choć innymi kaszami zajadamy się bardzo chętnie/ ale w takiej wersji - na ostro - pewnie ją polubimy:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń