Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taką kaszę przygotowuję zawsze na wigilię ale to jest tak pyszne i szybkie danie, że gotuję je czasem poza świętami, zjedzenie tej potrawy w wigilię podobno gwarantuje dostatek i bogactwo :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8722
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8722
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
1. kaszę zalać gorącą wodą, następnie przelać zimną, potem znowu gorącą i zimną ( tak przepłukana kasza nie będzie gorzka), 2. kaszę zalać 2 szkl mleka, dodać szczyptę soli, gotować na małym ogniu do miękkości, ( w razie konieczności dodać mleka lub wody), na koniec dodać bakalie, chwile jeszcze podgrzewać, żeby bakalie namiękły, smacznego