Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podsmażone warzywa w typie sycylijskiej caponaty podane z kaszą jaglaną. Pyszny i bardzo pożywny obiad. Zawiera wszystko, co powienien zawierać pełnowartościowy posiłek.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Umytego bakłażana pokrój w dużą kostkę. Podsmaż na kilku łyżkach oliwy i zdejmij z patelni.
Na tę samą patelnię wlej znów kilka łyżek oliwy i podsmaż na niej posiekaną cebulę i pokrojoną w dużą kostkę paprykę.
Kiedy cebula lekko się zrumieni, dodaj pokrojoną w dużą kostkę cukinię i podzielonego na małe różyczki brokuła. Duś na niedużym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Włóż na patelnie usmażonego wcześniej bakłażana. Jeżeli dodajesz kiełbasę lub mięso - to teraz. Smaż, aż wyrówna się temperatura wszystkich składników.
Dodaj orzechy, kapary, ocet balsamico i cukier. Wymieszaj, podsmaż chwilę, aż potrawa straci ostry octowy zapach. Dopraw do smaku.
Podawaj z ugotowaną oddzielnie kaszą jaglaną (wg przepisu na opakowaniu) Posyp natką pietruszki lub zieloną cebulką.