Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podsmażone warzywa w typie sycylijskiej caponaty podane z kaszą jaglaną. Pyszny i bardzo pożywny obiad. Zawiera wszystko, co powienien zawierać pełnowartościowy posiłek.
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 25
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 22
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 618
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2999
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 335
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 25
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 22
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 618
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2999
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 335
Składniki
Umytego bakłażana pokrój w dużą kostkę. Podsmaż na kilku łyżkach oliwy i zdejmij z patelni.
Na tę samą patelnię wlej znów kilka łyżek oliwy i podsmaż na niej posiekaną cebulę i pokrojoną w dużą kostkę paprykę.
Kiedy cebula lekko się zrumieni, dodaj pokrojoną w dużą kostkę cukinię i podzielonego na małe różyczki brokuła. Duś na niedużym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Włóż na patelnie usmażonego wcześniej bakłażana. Jeżeli dodajesz kiełbasę lub mięso - to teraz. Smaż, aż wyrówna się temperatura wszystkich składników.
Dodaj orzechy, kapary, ocet balsamico i cukier. Wymieszaj, podsmaż chwilę, aż potrawa straci ostry octowy zapach. Dopraw do smaku.
Podawaj z ugotowaną oddzielnie kaszą jaglaną (wg przepisu na opakowaniu) Posyp natką pietruszki lub zieloną cebulką.