Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonały dodatek do drugich dań
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 77
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3322
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1162
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 77
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3322
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1162
Składniki
Kaszę wypłukać,wodę zagotować z masłem i solą.Do gotującej się wody dodać kaszę,zagotować.Garnek z kaszą wstawić do drugiego garnka z wodą ,przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ok.1,15 min.Można również,gdy woda wsiąknie w kaszę,owinąć przykryte naczynie gazetą a potem w koc i przykryć poduszką(ten sposób można zastosować np. przed wyjściem do pracy)