Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonały dodatek do drugich dań
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Kaszę wypłukać,wodę zagotować z masłem i solą.Do gotującej się wody dodać kaszę,zagotować.Garnek z kaszą wstawić do drugiego garnka z wodą ,przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ok.1,15 min.Można również,gdy woda wsiąknie w kaszę,owinąć przykryte naczynie gazetą a potem w koc i przykryć poduszką(ten sposób można zastosować np. przed wyjściem do pracy)