Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, pyszne i zdrowe danie.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1576
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 162
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 180
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1576
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 162
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso gulaszowe obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać listek, sól i pieprz, gotować do miękkości. Kiedy mięso zmięknie, dodać przyprawy i jeszcze chwilę pogotować.
Gorącą kaszę wyłożyć do miseczek i polać gulaszem. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Tak przygotowany gulasz najlepiej smakuje podany z buraczkami. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)