Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza jęczmienna z gulaszem

Kasza jęczmienna z gulaszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1127

Dodano:

Odsłon: 3332

Szybkie, tanie, pyszne i zdrowe danie.

Składniki

  • 500 g mięsa gulaszowego
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • majeranek, liść laurowy
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia
  • 400 g kaszy jęczmiennej (4 woreczki)
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso gulaszowe obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać listek, sól i pieprz, gotować do miękkości. Kiedy mięso zmięknie, dodać przyprawy i jeszcze chwilę pogotować.

  2. Gorącą kaszę wyłożyć do miseczek i polać gulaszem.



    Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
    Tak przygotowany gulasz najlepiej smakuje podany z buraczkami.


    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń