Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla osób, które lubią zdrową żywność :)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Kaszę ugotować do miękkości z kostką bulionową ( na tę ilość kaszy - 1 szkl wody)
Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklić.
Dodać pokrojoną wcześniej paprykę oraz cukinię. Smażyć ok. 10 min. mieszając. Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Następnie dodać ugotowaną kaszę, przyprawy i przecier pomidorowy, chwilę smażyć ciągle mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Dokładnie połączyć składniki i gotowe. Życzę smacznego.