Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną z propozycji jest dzisiejszy przepis: kasza gryczana z warzywami i grillowanym kurczakiem. Zapraszam.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 153
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 19
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17356
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 153
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 19
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17356
Składniki
1. Kurczaka kroimy w paski lub kostkę. Ząbek czosnku wyciskamy lub drobno kroimy - dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy imbirem, ostrą papryką, solą i polewamy sosem sojowym. Marynujemy min. 1 godzinę (im dłużej tym lepiej). 2. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy warzywa. Dusimy do miękkości (ok. 10 min) pod przykryciem. 3. Do warzyw dodajemy kaszę i smażymy ok. 2 minut. 4. Kurczaka smażymy na łyżeczce oliwy z oliwek lub pieczemy w piekarniku do miękkości. Dodajemy do kaszy.