Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza wiejska oraz gulasz z uda indyka

Kasza wiejska oraz gulasz z uda indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 343 Ocena: 1599

Dodano:

Odsłon: 670

Podałam z kaszą wiejską oraz surówka z cebuli, ogórka kiszonego z olejem i pieprzem czarnym.

Składniki

  • gulasz:1 kg mięsa na gulasz z uda indyka(miałam z Biedronki),
  • płaska łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego,
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy marynata do mięs i drobiu pikantna,
  • 2,5 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej,
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa (Delikat),
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziela angielskie,
  • 3 szklanki wody,
  • 1 łyżeczka przyprawy z dodatkiem soli,
  • garść suszonej marchewki z pietruszką(mam swoje),
  • 3 - 4 łyżki oleju.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza wiejska oraz gulasz z uda indyka

Przygotowanie

  1. wykonanie :Mięso posypać przyprawami z opisu, dokładnie wymieszać, odstawić do wchłonięcia przypraw w mięso na 10 minut. Po tym czasie na patelnię dodać olej z opisu, włożyć mięso i obsmażyć na mocno brązowo, następnie dodać suszone warzywa, ziele i liść oraz 2 szklanki wody, dusić pod przykryciem aż ubędzie cała woda(wtedy mięso jest już miękkie). Odkryć mięso dodać ostatnią szklankę wody i smażyć już bez przykrycia do powstania sosu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń