Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w przygotowaniu, pożywna i zdrowa kaszanka pieczona w piekarniku z jabłkiem i cebulką na obiad i imprezowe okazje. Po podaniu napewno nic nie zostanie. Szybko znika, a z kiszonym ogórkiem i ziemniakami puree, rarytas.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1045
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4825
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3364
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1045
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4825
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3364
Składniki
Przygotowujemy odpowiednie naczynie, tniemy kaszankę na pojedyncze odcinki, dodajemy łyżkę karowanego masła. Kroimy cebulę w półpiórka, jabłka w kostkę. Na dno naczynia dodajemy masło, połowę cebulki i jabła. Na to układamy pokrojoną w odcinki kaszankę i przysypujemy resztą cebulki i jabłek. Na koniec posypujemy pieprzem, szczyptą soli i majerankiem. Zapiekamy w temperaturze 180°C, przez 30-40 minut w termoobiegu. Podajemy z ziemniakami puree lub chlebem. Nie zapominamy o kiszonym ogórku.