Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w przygotowaniu, pożywna i zdrowa kaszanka pieczona w piekarniku z jabłkiem i cebulką na obiad i imprezowe okazje. Po podaniu napewno nic nie zostanie. Szybko znika, a z kiszonym ogórkiem i ziemniakami puree, rarytas.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2027
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9631
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3301
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6737
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2027
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9631
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3301
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6737
Składniki
Przygotowujemy odpowiednie naczynie, tniemy kaszankę na pojedyncze odcinki, dodajemy łyżkę karowanego masła. Kroimy cebulę w półpiórka, jabłka w kostkę. Na dno naczynia dodajemy masło, połowę cebulki i jabła. Na to układamy pokrojoną w odcinki kaszankę i przysypujemy resztą cebulki i jabłek. Na koniec posypujemy pieprzem, szczyptą soli i majerankiem. Zapiekamy w temperaturze 180°C, przez 30-40 minut w termoobiegu. Podajemy z ziemniakami puree lub chlebem. Nie zapominamy o kiszonym ogórku.