Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w przygotowaniu, pożywna i zdrowa kaszanka pieczona w piekarniku z jabłkiem i cebulką na obiad i imprezowe okazje. Po podaniu napewno nic nie zostanie. Szybko znika, a z kiszonym ogórkiem i ziemniakami puree, rarytas.
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 305
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 659
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 143
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 305
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 659
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 143
Składniki
Przygotowujemy odpowiednie naczynie, tniemy kaszankę na pojedyncze odcinki, dodajemy łyżkę karowanego masła. Kroimy cebulę w półpiórka, jabłka w kostkę. Na dno naczynia dodajemy masło, połowę cebulki i jabła. Na to układamy pokrojoną w odcinki kaszankę i przysypujemy resztą cebulki i jabłek. Na koniec posypujemy pieprzem, szczyptą soli i majerankiem. Zapiekamy w temperaturze 180°C, przez 30-40 minut w termoobiegu. Podajemy z ziemniakami puree lub chlebem. Nie zapominamy o kiszonym ogórku.