Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w przygotowaniu, pożywna i zdrowa kaszanka pieczona w piekarniku z jabłkiem i cebulką na obiad i imprezowe okazje. Po podaniu napewno nic nie zostanie. Szybko znika, a z kiszonym ogórkiem i ziemniakami puree, rarytas.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 170
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 356
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23723
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 362
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 170
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 356
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23723
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 362
Składniki
Przygotowujemy odpowiednie naczynie, tniemy kaszankę na pojedyncze odcinki, dodajemy łyżkę karowanego masła. Kroimy cebulę w półpiórka, jabłka w kostkę. Na dno naczynia dodajemy masło, połowę cebulki i jabła. Na to układamy pokrojoną w odcinki kaszankę i przysypujemy resztą cebulki i jabłek. Na koniec posypujemy pieprzem, szczyptą soli i majerankiem. Zapiekamy w temperaturze 180°C, przez 30-40 minut w termoobiegu. Podajemy z ziemniakami puree lub chlebem. Nie zapominamy o kiszonym ogórku.