Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pomysł na jednogarnkowe danie w 20 min, które zachwyci wszystkich miłośników kaszy gryczanej
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 109
Dziś do pracy.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 152
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15403
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 323
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 109
Dziś do pracy.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 152
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15403
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 323
Składniki
Pomidory wyciągamy z zalewy i drobno kroimy, filet z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, czosnek również.
Połowę oleju z pomidorów rozgrzewamy w dużym, płaskim rondlu, dodajemy kurczaka, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką i smażymy, aż się ładnie zrumieni. Przekładamy na talerz.
Dolewamy resztę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszklą. Teraz dodajemy kaszę i marchewkę z groszkiem. Smażymy wszystko razem przez kilka minut.
Dolewamy 250 ml gorącego bulionu, po czym gotujemy, aż kasza wchłonie bulion, często mieszając. Wlewamy kolejne 250 ml i nadal gotujemy i mieszamy, aż cały bulion się wchłonie.
Dolewamy kolejne 250 ml i wrzucamy kurczaka. Gotujemy i mieszamy, aż się wchłonie cały bulion.
Teraz dorzucamy szpinak oraz pomidory, dolewamy resztę bulionu i czekamy, aż kasza wchłonie cały płyn. Przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem. No i gotowe. Smacznego ;-)