Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pomysł na jednogarnkowe danie w 20 min, które zachwyci wszystkich miłośników kaszy gryczanej
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 123
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 453
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 123
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 453
Składniki
Pomidory wyciągamy z zalewy i drobno kroimy, filet z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, czosnek również.
Połowę oleju z pomidorów rozgrzewamy w dużym, płaskim rondlu, dodajemy kurczaka, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką i smażymy, aż się ładnie zrumieni. Przekładamy na talerz.
Dolewamy resztę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszklą. Teraz dodajemy kaszę i marchewkę z groszkiem. Smażymy wszystko razem przez kilka minut.
Dolewamy 250 ml gorącego bulionu, po czym gotujemy, aż kasza wchłonie bulion, często mieszając. Wlewamy kolejne 250 ml i nadal gotujemy i mieszamy, aż cały bulion się wchłonie.
Dolewamy kolejne 250 ml i wrzucamy kurczaka. Gotujemy i mieszamy, aż się wchłonie cały bulion.
Teraz dorzucamy szpinak oraz pomidory, dolewamy resztę bulionu i czekamy, aż kasza wchłonie cały płyn. Przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem. No i gotowe. Smacznego ;-)