Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszotto z pieczarkami i orzechami

Kaszotto z pieczarkami i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 1866

Dodano:

Odsłon: 1420

Pyszny i szybki obiadek. Takie lubię najbardziej, bo nie zawsze ma się czas na stanie w kuchni :-) przygotowanie zajęło mi niecałe pół godziny. Kupiłam gotowy mix kasz gryczanej i pęczak z zieloną soczewicą i czarnuszką, do tego sos pieczarkowy i orzechy włoskie... czegóż chcieć więcej. Może to nie wygląda na zdjęciu, bo takie dania z reguły są mało fotogeniczne, ale gwarantuję, że smakowało ta rewelacyjnie. Poniżej przepis na 3-4 porcje:

Składniki

  • 2 torebki (200 g) mixu kasz lub dowolna ulubiona kasza
  • 400 g pieczarek
  • ok. 100 g orzechów włoskich łuskanych
  • 200 ml jogurtu naturalnego gęstego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka sera pleśniowego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej lub masło klarowane do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kaszotto z pieczarkami i orzechami

Przygotowanie

  1. Kasze ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić pieczarki i chwilę smażyć. Następnie dodać orzechy, ser pleśniowy i przeciśnięty czosnek. Dalej smażyć. Na koniec powoli łyżkami dodawać jogurt i mieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać kaszę i całość dokładnie wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać siekanym koperkiem.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń