Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo chrupiące kawałki kurczaka panierowane w maślance, płatkach kukurydzianych i bułce tartej.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 193
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 897
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 193
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 897
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20062
Składniki
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Kurczaka zalej maślanką i włóż na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Płatki kukurydziane rozkrusz przy pomocy wałka lub blendera.
Rozkruszone płatki kukurydziane przełóż do miski. Dodaj bułkę tartą, suszoną cebulę, czosnek granulowany oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Z marynaty maślankowej wyjmij kurczaka. Do maślanki, w której marynował się kurczak, wbij jajko. Wymieszaj. Z powrotem włóż kawałki kurczaka, ponownie wymieszaj.
Każdy kawałek kurczaka dobrze obtocz w przygotowanej wcześniej panierce z płatkami kukurydzianymi. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.