Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo chrupiące kawałki kurczaka panierowane w maślance, płatkach kukurydzianych i bułce tartej.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5544
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5544
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Składniki
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Kurczaka zalej maślanką i włóż na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Płatki kukurydziane rozkrusz przy pomocy wałka lub blendera.
Rozkruszone płatki kukurydziane przełóż do miski. Dodaj bułkę tartą, suszoną cebulę, czosnek granulowany oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Z marynaty maślankowej wyjmij kurczaka. Do maślanki, w której marynował się kurczak, wbij jajko. Wymieszaj. Z powrotem włóż kawałki kurczaka, ponownie wymieszaj.
Każdy kawałek kurczaka dobrze obtocz w przygotowanej wcześniej panierce z płatkami kukurydzianymi. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.