Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo chrupiące kawałki kurczaka panierowane w maślance, płatkach kukurydzianych i bułce tartej.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 99
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 99
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Kurczaka zalej maślanką i włóż na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Płatki kukurydziane rozkrusz przy pomocy wałka lub blendera.
Rozkruszone płatki kukurydziane przełóż do miski. Dodaj bułkę tartą, suszoną cebulę, czosnek granulowany oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Z marynaty maślankowej wyjmij kurczaka. Do maślanki, w której marynował się kurczak, wbij jajko. Wymieszaj. Z powrotem włóż kawałki kurczaka, ponownie wymieszaj.
Każdy kawałek kurczaka dobrze obtocz w przygotowanej wcześniej panierce z płatkami kukurydzianymi. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.