Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo chrupiące kawałki kurczaka panierowane w maślance, płatkach kukurydzianych i bułce tartej.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 524
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 806
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1594
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 740
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10636
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 524
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 806
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1594
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 740
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10636
Składniki
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Kurczaka zalej maślanką i włóż na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Płatki kukurydziane rozkrusz przy pomocy wałka lub blendera.
Rozkruszone płatki kukurydziane przełóż do miski. Dodaj bułkę tartą, suszoną cebulę, czosnek granulowany oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Z marynaty maślankowej wyjmij kurczaka. Do maślanki, w której marynował się kurczak, wbij jajko. Wymieszaj. Z powrotem włóż kawałki kurczaka, ponownie wymieszaj.
Każdy kawałek kurczaka dobrze obtocz w przygotowanej wcześniej panierce z płatkami kukurydzianymi. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.