Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dla tych najmłodszych wnucząt przygotowałam kurczaczki w płatkach kukurydzianych z frytkami i do tego sosik czosnkowy. Wnuczęta bardzo zadowolone i ucieszone. Polecam
patelnia, nóż , deska, naczynia do panierki, widelec, miska, ręcznik papierowy,
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9491
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2974
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6554
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9491
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2974
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6554
Składniki
Filety oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do miski dodać sól , paprykę słodką, czosnek granulowany oraz przyprawę do kurczaka lub do drobiu . Całość wymieszać. Jajka rozbełtać. Kukurydzę rozkruszyć wałkiem do ciasta przełożyć do miski wymieszać z bułką tartą. Kawałki kurczaka obtaczać najpierw w rozbełtanym jajku , następnie panierować w płatkach kukurydzianych , smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z frytkami i sosem czosnkowym . Smacznego
Kurczaczki gotowe do smażenia.
Kurczaczki w przekroju.
Danie gotowe do podania.