Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso kurczaka, połączone ze słodkim smakiem batatów, słodko-kwaśnym smakiem moreli i pikantną, lekko kwiatową nutą papryki habanero. Trudno opisać ten smak i aromat, tego trzeba po prostu spróbować.
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 16
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 8
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5051
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2588
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 408
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 132
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 16
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 8
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5051
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2588
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 408
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 132
Składniki
Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Przyprawami nacieramy kurczaka. Warzywa kroimy w kawałki. Główkę czosnku kroimy na pół. W naczyniu tagine lub żaroodpornym z przykrywką układamy warzywa, na wierzchu układamy kurczaka, polewamy miodem. Naczynie przykrywamy. Pieczemy w 180°C przez godzinę, ostatnie 10 minut, bez przykrycia, żeby skórka się zrumieniła. Podajemy posypane pietruszką lub listkami kolendry.