Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso kurczaka, połączone ze słodkim smakiem batatów, słodko-kwaśnym smakiem moreli i pikantną, lekko kwiatową nutą papryki habanero. Trudno opisać ten smak i aromat, tego trzeba po prostu spróbować.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 165
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 165
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Przyprawami nacieramy kurczaka. Warzywa kroimy w kawałki. Główkę czosnku kroimy na pół. W naczyniu tagine lub żaroodpornym z przykrywką układamy warzywa, na wierzchu układamy kurczaka, polewamy miodem. Naczynie przykrywamy. Pieczemy w 180°C przez godzinę, ostatnie 10 minut, bez przykrycia, żeby skórka się zrumieniła. Podajemy posypane pietruszką lub listkami kolendry.